Kennismaken met (metaal)techniek. Dat is natuurlijk het leukst als je nog jong bent. Daarom verzorgen we met Metal Skills Kids techniekmiddagen voor kids.

De techniekmiddagen organiseren we samen met basisscholen en de metaalworkshops zijn speciaal gemaakt voor kinderen van groep 7/8.

De planning voor de Metal Skills Kids workshop is als volgt:

 1. De kids worden met open armen ontvangen bij Metal Skills Kids. Na ontvangst houden we een korte presentatie voor de kids. Tijdens de presentatie krijgen de kids leuke afbeeldingen en filmpjes te zien van de vorige workshops en onze werkzaamheden. Zo krijgen de kids meteen een goed beeld van wat hun te wachten staat. Ook word kort verteld wat we allemaal gaan doen tijdens de workshop.
 2. Na de presentatie gaan de kids omkleden. De kids worden voorzien van Metal Skills werkjassen, werkoverals, werkschoenen en laskappen.
 3. Dan gaan de kids starten met hun eerste opdracht. Dit is een individuele opdracht waarbij ze een mini-tuinhaard (waxinelichtjes houder) gaan maken. Alles wat de kids maken mogen ze mee naar huis nemen.
 4. Wanneer alle kids klaar zijn houden we even een korte pauze met een fruit hapje en een drankje.
 5. Na de pauze starten de kids met een groepsopdracht. De ene groep maakt een metalen Tarantula en de andere groep een T-Rex. Tijdens deze opdracht moeten de kids echt samenwerken als een team.
 6. Na dat de Tarantula en T-Rex klaar staan, worden deze verloot onder de kids.
 7. Aan het einde blikken we terug wat de kids allemaal geleerd/gedaan hebben. (De techniekmiddagen duren ongeveer 3 uur.

 Roel Jansen & Jochem Helmink

         De kids leren het volgende:

 • (Punt)lassen, instellen van een zaagmachine, boren, solderen, knippen, walsen en afwerken met een schuurband, vijl of borstel.
 • Samenwerken als team
 • Tekeningen leren lezen
 • Volgorde van werkzaamheden
 • Veiligheid in de techniek
 • Omgang met apparatuur